LB7PC Erik  – Dobbel Mountain Goat

Erik i vindsekken under dobbelt goat-aktiveringen

27. mars 2024 ble LB7PC Erik dobbel Montain Goat i -4C og snø på en meget vindfull Trollhøi på 1370 moh

KX 2 som går på “luft og kjærlighet” etter Eriks sitt utsagn, og 2* MG loggen

Erik startet med SOTA i November 2019. Kun 2 år og 9 måneder etter, 4. sept 2022, ble han Mountain Goat med 1000 poeng.  Nå 1 ½ år etterpå ble han Mountain Goat for annen gang med 2000 poeng i programmet. Erik er den andre personen i Norge som har oppnådd dette.

Erik har en meget allsidig SOTA-historikk  bak seg med aktiveringer både sommer og vinter. Han går ikke av veien for verken vind eller kulde, som når han først etter 15 QSO’er i -18C og vind avbryter aktiveringen av Jonsknuten   eller aktivering av Gaustadtoppen med varslet følt temperatur på -25C

I disse dager trener han noen minutter hver dag på CW for å ta opp 30 år gamle kunster og kjørte sin første SOTA CW OSO i mars i år.

Det sier litt om Erik sin lidenskap for SOTA,- at han i mars 2022 aktiverte 14 tyske topper og 182 poeng på litt mindre enn to døgn. I 2023 aktiverte han 11 dager på rad i Tyskland, Sveits, Frankrike, Belgia og Nederland og tok totalt 43 topper på denne turen.

Vi gratulerer Erik med den doble Mountain Goat’n

LA1SOTA aktiv på Tryvannshøgda

Årets første SOTA arrangement 12. mars fra Tryvann LA/OS-003 var en suksess! LA1SOTA var på lufta…

Vi var 9 spente radioamatører som møtte opp. Alle bidro med godt humør og alle fikk kjørt radio. Det var på det meste 3 radioer i sving på en gang. Vi kjørte endel statene på 15 meter (California), Sahara ble kjørt og veldig hyggelig med mange S2S til både Knut LA9DSA ved Elverum, Tord og Svein LA7MHA og LA1JLA på Storkollen i Lier, samt Gudleik LA6FTA som var på en topp i Spania.

Både CW, SSB og FM ble brukt på forskjellige bånd fra 2 meter til 40 meter. I tillegg til mye radiokjøring var dette treffet veldig sosialt, moro å møte mange stemmer fra radioen!

Vi satser på nytt SOTA treff om ikke så lenge når det blir litt varmere i været. Dessuten er det kommet forslag om et rent sosialt treff for en matbit og litt drikke i Oslo etter påske. Vi kommer tilbake med nye datoer!

73 de LB7PC

Minner om Sota aktivitet fra Tryvann tirsdag fk. 12.mars klokken 16.00 og utover.

Se innlegg S2S – DX fra Tryvannshøgda(Oslo) – SOTA aktivering  . Dette er en fin anledning for nybegynnere for å komme igang med Sota og det er også en enkel måte for de mer erfarne å få med seg noen enkle vinterbonus poeng. Forhåpenligvis er forholdene tilstede for å jakte litt S2S – DX på Sota. Dersom noen vil snakke med oss fra andre deler av landet er det kjempestas! Vi spotter oss som Sota stasjon LA1SOTA, og vil operere på forskjellige frekvenser og bånd utover ettermiddagen. (Også 40 og 80 meter for norske stasjoner). Håper vi sees/høres! 
73 
LB7PC Erik 

SOTA aktiveringer i Norge

Det er en stor SOTA-aktivitet i Norge for tiden. Visste du at du på https://sota.no/aktivitet-i-la kan se statistikk over:

  • De siste spottene
  • Planlagt aktivitet i Norge (alerts)
  • De siste logførte SOTA aktiveringene
  • Aktiveringer per dag

Dersom du ønsker sanntids spot’s på din mobiltelefon anbefaler vi bruk av https://hamalert.org/  hvor du kan lage «triggere» på alt hva du selv ønsker (SOTA, mode, bånd, land, kallesignal etc, )