Bjørnemøtet på Fregn SOTA LA/HM-171

Tekst og bilde: LA9XGA Tor-Atle

Det blåser en kald nordvestlig vind, og sluddbygene går tette idet jeg nærmer meg toppen av Fregn 1006 moh SOTA LA/HM-171 for dagens fjelltopp aktivering.

Plutselig står den der, en brunbjørn!

I beste Lars Monsen stil famler jeg etter kameraet som ligger i innerlommen på regnjakken, samtidig som jeg betrakter den utrolig fine brunbjørnen som står med rumpa til og som ikke aner at jeg står kun 30 meter unna.

Jeg får frem kameraet, og knipser rundt 20 bilder før brunbjørnen plutselig hører regntrekket på sekken min som blafrer i den friske nordvestlige vinden, og forsvinner like fort som den kom.

Jeg går frem til stedet hvor den hadde stått, og da ser jeg den springe nedover steinura som om den skulle ha sett «fanden selv».

Jeg kan nesten ikke tro det som jeg nettopp fikk oppleve, og må sette meg ned i steinura noen minutter for å få tilbake en noenlunde normal hjerterytme.

Riktignok er det brunbjørn i dette området, men man skal ha utrolig flaks om man skal kunne treffe på den, da den er utrolig sky og gjemmer seg svært godt inne i skogene i Fulufjellet nasjonalpark.

Etter 10 år som SOTA aktivator, og 532 fjelltopp aktiveringer skulle øyeblikket endelig komme, hvor jeg er så heldig og møter en brunbjørn i Norsk natur i forbindelse med en fjelltopp aktivering.

PS! Bildet er i lav oppløsning grunnet dårlig nett fra Telia SE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *